Klokken van Hoop in Albrandswaard

Klokken van Hoop Albrandswaard

Klokken van Hoop in Albrandswaard

Het Coronavirus heeft een grote impact op het maatschappelijk leven. We leven mee met allen die besmet zijn met het virus en met hen die iemand verloren hebben als gevolg van het virus.

In het dagelijks leven zijn we gewend veel verschillende plekken op te zoeken, zoals ons werk, de school, de sportclub, de winkels en uitgaansgelegenheden. Veel van deze plaatsen zijn gesloten.

Ook veel kerken hebben besloten om hun deuren te sluiten. Kerken – de plaatsen waar eendracht en hoop een thuis hebben – kunnen niet meer gebruikt worden om deze hoop te verkondigen.

Klokken als teken van hoop

In deze tijd waar zo veel mensen behoefte hebben aan tekenen van hoop en uitkomst, waar mensen van allerlei generaties (tijdelijk) sociaal geïsoleerd raken, willen we als kerken in Albrandswaard letterlijk van de torens hoop laten horen.

Op drie woensdagavonden van 19:00-19:15 uur luiden we de klokken van onze kerken. Op woensdagavond (Dag van nationaal gebed) 18 maart en op 25 maart en 1 april.

Waarom luiden we de klokken?

  • Als teken van hoop en troost voor alle mensen: dat we samen denken aan en bidden voor al die mensen die ziek zijn of alleen thuis zitten;
  • Als signaal dat we samen respect hebben voor al die hulpverleners die zich dag aan dag inzetten voor de gezondheid van medemensen;
  • Wie thuis is en de klokken hoort luiden kan een kaars voor het raam zetten, als teken van verbondenheid met elkaar.

Klokken van Hoop is een initiatief van de Paradijskerk Rotterdam www.klokkenvanhoop.nl

De kerken in Albrandswaard