Lisanne: ‘Tijdens de JonG avonden leren we uit de Bijbel en maken we de koppeling met de wereld van nu’

We zijn alweer halverwege het clubseizoen 2023-2024 en dat is een mooi moment om terug te blikken op het afgelopen halfjaar JonG club. Voor degenen voor wie wij wat minder bekend zijn nog even een korte introductie: de JonG club is er voor jongeren van 12 tot 16 jaar. Om de week op vrijdagavond komen we met een groep van ongeveer vijftien jongeren bij elkaar in het jeugdhonk voor een clubavond. Tijdens de avonden leren we uit de Bijbel en maken we de koppeling met de wereld van nu, spelen we spellen en lachen we veel met elkaar. Benieuwd naar wat we dit clubseizoen tot nu toe allemaal gedaan hebben? Lees dan snel verder!

Reguliere clubavonden

Tijdens de reguliere clubavonden proberen we het altijd te hebben over onderwerpen die in de actualiteit spelen of maken we een koppeling tussen dat wat geschreven staat in de Bijbel en dat wat we meemaken in het dagelijks leven. Zo hebben we het onder andere gehad over het Nieuwe Testament, vooroordelen, de geschiedenis en de huidige situatie in Israël en over Gods plan met je leven. Dat laatste kan best een lastig onderwerp zijn, want wat is nu Gods plan met ons leven en hoe weten we wat dat plan is? We bekeken tijdens de clubavond het filmpje van Denkstof dat ‘Gods plan met je leven’ heeft. In het filmpje werd een tekst uit Genesis 2 centraal gesteld: ‘God had de mens naar de tuin van Eden gebracht. De mens moest voor de tuin zorgen en er op passen.’. We kwamen tot de conclusie dat we deze taak nog steeds hebben. Wij zijn allemaal op een plek in de wereld neergezet en hebben de verantwoordelijkheid om goed voor deze plek, waar we invloed op hebben, te zorgen. We schreven voor elkaar complimenten op en bekeken waar ieders kwaliteiten liggen, zodat we die in kunnen zetten voor de wereld om ons heen.
Het is mooi om op de clubavonden te merken hoe er over de onderwerpen gedacht wordt en erover met elkaar in gesprek te kunnen gaan. Daarnaast is het ook zeker genieten om naast de gesprekken over het onderwerp van de avond gewoon even de week met elkaar te kunnen bespreken en de strijd met elkaar aan te gaan tijdens het spelen van spellen na de pauze.

Uitjes en speciale avonden

Gedurende het clubseizoen staan er ook regelmatig uitjes of speciale avonden op de planning. Zo hebben we dit seizoen al gelasergamed en hebben we samen met de iBelieve een pizza avond gehouden. Een andere clubavond stond in het teken van Junior Adventure. Junior Adventure is een organisatie die in de zomer christelijke tienerkampen organiseert. Op kampen van Junior onderneem je veel (sportieve) activiteiten en leer je meer over jezelf en je relatie met God. Meerdere jongeren uit de kerken in Rhoon zijn op een kamp mee geweest als tiener of leiding en hebben enthousiast verteld over hun ervaringen. Neem vooral een kijkje op de website, want de kampen zijn zeker de moeite waard!

Hoe gaan we verder?

We zijn halverwege het seizoen en dus zeker nog niet klaar! De volgende clubavonden zijn op 16/02, 01/03, 15/03 en 12/04. Op vrijdagavond 26 april sluiten we het seizoen af met de inmiddels traditiegetrouwe barbecue. Ben jij tussen de 12 en 16 jaar en ben je benieuwd geworden hoe het is om bij de clubavonden aanwezig te zijn, kom dan zeker een kijkje nemen! Je bent welkom!